REFERENCE

FACEBOOK

STRELOVOD

Strelovodna inštalacija je namenjena varovanju objekta pred direktnimi udari strele, sestavljajo pa jo smiselno razporejeni strelovodni vodniki, ki so sposobni odvesti atmosferska razelektrenja v zemljo brez škodljivih posledic. Da pa lahko strelovodna inštalacija opravi svojo nalogo, mora biti pravilno načrtovana in seveda pravilno izvedena. Pri tem pa je potrebno upoštevati pripadajoče predpise in standarde.

Pri sami izvedbi strelovodne inštalacije je potrebno paziti predvsem na pravilo izbiro materiala strelovodne inštalacije, saj lahko ob uporabi nepravilnih materialov poškodujemo druge dele objekta (npr. kritino). Ob sami izbiri pravega materiala, pa je potrebno paziti še na možnost povezovanja elementov, ki so izdelani iz različnih materialov.

Strelovodna inštalacija je praviloma sestavljena iz:

- Ozemljilo: položeno v temelje objekta ali položeno v zemljo

- Lovilni vod: vodniki iz ustreznega materiala, položeni na tipske nosilce

- Odvod: vodniki iz ustreznega materiala, položeni na tipske nosilce

- Merilni spoj: spoj ozemljila in odvoda

Pravilno izvedena strelovodna inštalacija tako ščiti objekt pred direktnimi udari strele, oziroma preprečuje mehanske poškodbe objekta. Kljub nameščeni strelovodni instalaciji pa lahko ob udaru strele v sam objekt pride do poškodb električnih naprav v samem objektu. Do poškodb električnih naprav v objektu lahko pride tudi v primeru udara strele v bližnji objekt ali električno omrežje. Tako za dodatno zaščito električnih naprav v objektu uporabimo tako imenovano prenapetostno zaščito.

V našem podjetju poskrbimo, da je strelovodna instalacija izvedena kvalitetno, varno in čim manj opazno ter hkrati skladno s tehničnimi predpisi in standardi.

 

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje, nas pokličite po telefonu ali pošljite elektronsko sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

INFO

   
Kobilje °C
  19.06.2018 Wetter Ostsee

DELOVNI ČAS

Ponedeljek 07:00 - 16:00
Torek 07:00 - 16:00
Sreda 07:00 - 16:00
Četrtek 07:00 - 16:00
Petek 07:00 - 16:00
Sobota 07:30 - 13:00
Nedelja ZAPRTO

E-NOVICE

Naročite se na naše E-novičke!
Kaj vas zanima? *
Please wait

ŠTEVEC OBISKOV

Danes 11

Včeraj 8

Ta teden 19

Ta mesec 168

Skupno 12105